Klaus Iohannis va propune mâine întrebarea pentru Referendum care va distruge PSD pentru totdeauna. Vezi cum ar putea arăta:

(Last Updated On: February 12, 2017)

Președintele Klaus Iohannis a declanșat, procedura privind organizarea unui referendum prin care românii să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.
Este de așteptat ca întrebarea de la Referendum să ducă la adoptarea unei legi care să interzică accesul la funcții publice a persoanelor condamnate, inclusiv a lui Liviu Dragnea. De exemplu, Dragnea nu s-a putea angaja ca polițist sau judecător din cauza condamnării, de ce ar trebui să conducă România? Este ilogic ca un infractor condamnat să conducă și să destabilizeze o țară.
Imaginați-vă că toți politicicenii condamnați vor trebui peste o lună să demsioneze din Parlament, Primării, Consilii Locale și Județene, Ministere, instituții publice. Și aceste locuri vor fi ocupate de oameni cinstiți. Parcă vorbim de o altă Românie, o Românie cu adevărat liberă.

Pe Facebook, junralistul Liviu Avram a scris: „Altă întrebare 🙂

(foto: Dan Mihai Balanescu)

Mâine ar trebui ca președintele Iohannis să emită decretul de convocare a referendumului, prilej cu care vom afla și cum va fi formulată întrebarea de pe buletinul de vot. Acum câteva zile am sugerat o formă de întrebare, acum am alta. Iat-o:

„Sunteți de acord cu înăsprirea legislației privind combaterea infracțiunilor de corupție și de serviciu, precum și a legislației privind integritatea funcției publice?”

Partida președintelui ar trebui să obțină un răspuns majoritar DA. Referendumul fiind consultativ, clasa politică poate alege să IGNORE rezultatul acestuia, adică să NU acționeze imediat în sensul cerut de popor, așa cum s-a întâmplat și la referendumul din 2009. În cazul acesta, avantajul e că rămânem măcar cu legislația pe care o avem deja.

În schimb, orice viitoare tentativă de relaxare, de îmblânzire a legislației din domeniile supuse votului va reprezenta nu doar o ignorare, ci direct o încălcare a voinței poporului. Adică va fi neconstituțională”.

Tot pe Facebook, Stefan Vlaston a scris: „Intrebare pt referendum:

Sunteti de acord ca persoanele condamnate definitiv sa nu mai poata ocupa functii alese sau numite?

Rezultatul unui referendum nu poate fi neconstitutional. Adauga la Constitutie”.

Ce întrebare crezi că va pune președintele Klaus Iohannis?