Ivașcu. Mirela Ivașcu. Prima femeie care a comandat un detasament de Poliție Militară în Afganistan a raportat ieri “Misiune îndeplinită”

(Last Updated On: February 16, 2017)

Mirela Ivașcu, prima femeie care a comandat un detasament de Poliție Militară în Afganistan a raportat ieri “Misiune îndeplinită”. Mirela a fost așteptată de mama ei, Dumitra, care a venit la ceremonie tocmai de la Pechea, județul Galați:

” Sunt foarte mândră de ea. Eu am fost de acord să plece acolo, dar tatăl ei mai puţin. Am avut emoţii, dar acum s-a întors acasă şi e bine. E mezina familiei, mai are trei surori şi un frate, dar ea e singura care a vrut să meargă în Armată. M-am rugat la Dumnezeu să se întoarcă sănătoasă.”

Marţi, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti, s-a desfăşurat ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan, a detaşamentului International Military Police (IMP) şi a detaşamentului Army Institutional Advisory Team (AIAT), anunță site-ul oficial al forțelor terestre.

Militarii detaşamentului IMP au asigurat menţinerea unui climat de ordine şi securitate în baza militară din Bagram, iar cei din detaşamentul AIAT au consiliat comandanţii şi personalul principalelor instituţii de învăţământ militar şi a centrelor de instruire ale armatei afgane.

Detaşamentul IMP, rotaţia a IV-a, a fost primul detaşament românesc dislocat într-un teatru de operaţii comandat de o femeie, locotenent Mirela Ivaşcu.

La activitate au participat camarazii şi membrii familiilor militarilor detaşamentelor IMP şi AIAT, iar din partea Ministerului Apărării Naţionale, locţiitorul comandantului Componentei Operaţionale Terestre, general de brigadă Mircea Mândrescu.