“Iohannis pare izolat astăzi, e singur împotriva tuturor”

(Last Updated On: February 17, 2017)

Bătălia politică din România îl face pe analistul Coszmin Gușă să spună că președintele Klaus Iohannis luptă singur împotriva tuturor.
Cozmin Guşă este de părere că preşedintele Iohannis este îngrijorat de ceea ce vede în acest moment, iar soluţiile pe care le are sunt extrem de puţine. Liderul de la Cotroceni luptă singur împotriva tuturor și încearcă să lucreze instituţionalizat tocmai ca să nu fie singur, potrivit consultantului politic citat de realitatea.net.

“La Klaus Iohannis am observat înnegurarea, este înnegurat. Faptul că spun că este înnegurat, nu este un lucru negativ la adresa lui, e că paltonul lui de preşedinte îl apasă.

Este îngrijorat de ce vede şi soluţiile sunt puţine. S-a cam împărţit arhitectura în construcţiile europene şi eu nu am încredere în europarlamentari.

Eu nu cred că avem negociate nişte contracte bilaterale în plan economic, militar care să ne ajute să ne ancorăm în marea furtună europeană.

Klaus Iohannis pare izolat astăzi, este singur împotriva tuturor. Prin mişcările instituţionale pe care încearcă să le facă cu justiţia şi bugetul de stat, el încearcă să lucreze instituţionalizat ca să nu fie singur. A semnat bugetul de stat după ce a avut o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor”, a subliniat Guşă.

Consultantul politic a mai precizat că anul 2017 este un an cu multe provocări pentru politica europeană şi va fi marcat considerabil de întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin.

“În 2017 se întâlnesc Putin cu Trump şi vor negocia Franţa, pentru că sunt primele alegeri importante. Însă Trump va reuşi să facă cu lumea occidentală ce a făcut Gorbaciov cu Uniunea Sovietică, adică să o ducă în jos.

E limpede că vor fi înţelegeri şi vor viza Franţa şi Germania. Pe Germania nu poţi s-o tragi din braţele ruşilor. În 2017 se vor face multe modificări de tip geopolitic. Eu cred că Trump va fi ca o bombă pentru naţiunea sa.

Anul 2017 este unul cu multe provocări. Noi nu ne-am clamat condiţiile, nici n-am negociat nimic. Iohannis vede cum opoziţia se epuizează la prima rundă, oamenii sunt în stradă şi avem un guvern care vorbeşte pe două voci. E clar că nimic nu e închegat”, a explicat Cozmin Gușă.