În România se deschide prima fabrică din Europa a unui mare producător japonez de componente auto

(Last Updated On: February 14, 2017)

Fericire pentru șoferii de autoturisme. O companie japoneză își va deschide curând la noi în țară prima hală de producții din Europa care efectuează componente auto. Lucrările și spațiul vor fi finisate la sfârșitul acestui an, iar din 2018 hala, va fi la dispoziția autoturismelor.

Datorită acestei companii vor apărea noi locuri de muncă care spre sfârșitul anului 2019 se vor dubla. Haide-ți să vedem despre ce companie este vorba și unde se va deschide aceasta?

Reprezentanții producătorului de componente auto Roki (Japonia) au anunțat că au închiriat, pentru o perioada de cinci ani, un spaţiu de 5.500 de metri pătrați în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad. Acest obiectiv a fost cumpărat de CTP România în 2015 și este situat la ieșirea din oraș spre Zădăreni, lângă autostrada paneuropeană, conform arq.ro.

Utilarea halei se va încheia la finele acestui an, iar producţia de serie a sistemelor de filtrare pentru autoturisme va începe în 2018, când vor fi angajați, pentru început, 50 de oameni, număr care se va dubla în 2019.

Ana Dumitrache, directorul CTP România, a declarat că Roki a ales Aradul drept prima sa destinaţie eropeană, iar proiectul face parte din politica de extindere a companiei nipone, care vizează clienți de pe continent.

Roki Groups deține 15 centre de producţie în 12 ţări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord şi Europa. Compania are circa 4.300 de angajaţi.

Compania CTP este cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, după investiţii de 250 milioane de euro.

Parcul logistic de la marginea Aradului are o suprafață de 93.000 de metri pătrați, iar o parte este deja închiriată. Când obiectivul a fost achiziționat de către cehii de la CTP, aceștia au argumentat prin faptul că orașul nostru este cel mai important punct de legătură pentru transportul rutier şi feroviar trans-european din vestul României.