Gata cu Sorin Grindeanu?! Implicat în mafia imobiliară a restituirilor ilegale a 967 de case din Timișoara?! Azi doi primari au fost puși sub acuzare. Vezi ce spune Liliana Maria Nastase:

(Last Updated On: February 17, 2017)

Premierul Sorin Grindeanu se pare că va avea mari probleme cu DNA. El a fost viceprimar în Timișoara din 2008, perioadă în care s-au făzut retrocedări ilegale de clădiri.
DNA a decis astăzi urmarirea penala fata de Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, fostul edil Gheorghe Ciuhandu, un fost director din primarie si doi viceprimari pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

In perioada 1996 – 2015, mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului, potrivit unui comunicat al Directiei Anticoruptie și prezentat de hotnews.ro.

Pe Facebook, Liliana Maria Nastase, o bună cunoscătoare a sistemului judiciar, a scris pe Facebook: „Ca o coincidenta cred ca in ancheta mafiei imobiliare de la Timisoara va fi audiat ( in calitate de… – completati campul liber) Sorin Grindeanu, fost viceprimar in Timisoara…

Celalalt viceprimar a fost pus sub acuzare astazi, alaturi de actualul viceprimar, de fostul primar si de actualul primar…”

Potrivit procurorilor, “contextul desfasurarii activitatilor infractionale este urmatorul:

in luna ianuarie 1996 a intrat in vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului in perioada regimului comunist.

Aceasta lege le dadea drept fostilor proprietari si mostenitorilor lor sa isi redobandeasca imobilele confiscate in mod abuziv de regimul comunist sau sa primeasca despagubiri pentru acele imobile.

Totodata, legea a dat dreptul chiriasilor sa cumpere imobilele in care locuiau, dar numai acelor chiriasi care dovedeau ca, la data intrarii in vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de inchiriere a acelor imobile si le ocupau la acea data.

Cu toate acestea, functionarii publici din cadrul primariei Timisoara au incheiat sute de contracte de vanzare-cumparare cu persoane influente in mediul social din municipiul Timisoara care nu au avut calitatea de chiriasi la data intrarii in vigoare a Legii 112/1995 si care, prin urmare, nu aveau nici un drept sa dobandeasca respectivele imobile.

Functionarii din cadrul primariei Timisoara au vandut in mod fraudulos imobilele persoanelor in cauza, la preturi modice stabilite in baza Legii 112/1995 si HG 20/1996, desi cunosteau ca respectivele dispozitii nu aveau nici o aplicabilitate in privinta acelor persoane.”

Cine sunt cei urmariti penal in dosar:

Gheorghe Ciuhandu, fost edil in Timisoara
Nicolae Robu, primarul Timisoarei
Martin Staia, fost director in primarie
pentru infractiunea de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata

Dan Diaconu, actual viceprimar

Constantin Traian Stoia
pentru infractiunea de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.