Fostul premier Cioloș către Sorin Grindeanu: „V-ați înșelat”. Vezi ce mesaj îi transmite:

(Last Updated On: February 19, 2017)

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, ce ar fi făcut în locul lui Sorin Grindeanu. Cioloș a spus că nu ar fi ajuns în această situație deoarece transparenţa a fost unul dintre obiectivele principale ale mandatului său, el arătând că se înşală cei care cred că se mai poate guverna pe furiş.

„Îndrăznesc să cred că dacă eram în locul lui nu aş fi ajuns în situaţia asta, pentru că, pentru mine, de la început, transparenţa şi relaţionarea cu ceilalţi, cu comunitatea, a fost unul din obiectivele pricipale.

Cred că şi datorită faptului că societatea, comunitatea, se trezeşte, dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş sau spunând lucrurile pe jumătate, se înşală. Mai devreme sau mai târziu se întoarce bumerangul. Aici a fost greşeala”, a spus Cioloş, citat de capital.ro

Dacian Ciloș a mai declarat și că ia în calcul înființarea unui nou partid. “Ma gandesc si la asta. Ma gandesc la toate solutiile”, a spus el, adăugând că doreste să “valorifice” momentul actual din societatea romaneasca si doreste “să fie de folos” în România.

Dacian Ciolos spune că ia în calcul trei variante: sa stea “in afara partidelor” şi să işi aducă contribuţia în alte feluri de organizare, să intre într-un partid şi de a incerca “prin propriul exemplu” să arate că se poate face şi altfel de politica, dar şi “solutia de a face un alt partid”. El a precizat însa că, faţă de această ultimă soluţie, are rezerve.

“Teama mea e că lumea se plictiseste repede de un partid si iar se intoarce la ideea ca, până la urmă, toti sunt la fel”, a spus fostul premier.