(Last Updated On: January 19, 2017)

Sute de români au ieșit în stradă la Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, București, Craiova și au scandat „Bravo DNA!”, „Hai Codruța!”, „Hoţii stau la puşcărie, că-i democraţie!”, „Hoții cu șoții, vii cu vii”, „Antena 3, niște derbedei”, “Fara amnistie, va vrem la puscarie”, “Voi furati, voi amnistiati”

De la Cluj s-a transmis un mesaj pentru Liviu Dragnea: „Domnule Dragnea, să vă fie rușine pentru că niciun român cinstit nu mai poate purta mustață”. În Piața Unirii din Cluj și-au dat întâlnire pentru duminică.

(Video) Proteste la Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, București, Craiova „Bravo DNA!”, „Hai Codruța!”, „Hoţii stau la puşcărie, că-i democraţie!" 1

(foto: București, hotnews.ro)

Pe Facebook, Wenzel Peter a postat un video cu mesajul: Protest in piata mare Sibiu jos corupti

Vezi aici Video:

Jurnal DeCraiova Protest impotriva gratierii si amnistitieib!

Vezi aici Video:

Radu Hossu, Brașov Suntem în stradă!

(Video) Proteste la Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, București, Craiova „Bravo DNA!”, „Hai Codruța!”, „Hoţii stau la puşcărie, că-i democraţie!" 2 (Video) Proteste la Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, București, Craiova „Bravo DNA!”, „Hai Codruța!”, „Hoţii stau la puşcărie, că-i democraţie!" 3

Alex Drifter, Iași

(Video) Proteste la Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, București, Craiova „Bravo DNA!”, „Hai Codruța!”, „Hoţii stau la puşcărie, că-i democraţie!" 4

Video Cluj:

Protest București:

Video București:

Proiectul OUG-ului de gratiere – Cum pot scapa de jumatate de pedeapsa pedofilii, criminalii, talharii si violatorii: Daca au peste 60 de ani sau au in intretinere minori sub 5 ani, potrivit hotnews.ro.

Textul Ordonantei de Urgenta privind gratierea publicat miercuri de catre Ministerul Justitiei stipuleaza ca pot scapa de jumatate de pedeapsa mai multe categorii de condamnati, fara a stipula restrictii. Articolul 2, alineatul 1 arata ca gratierea unei jumatati de pedeapsa se aplica “persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani” si care nu sunt recidiviste.

Pentru acest alineat nu sunt enumerate si alte exceptii. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani, informeaază hotnews.ro.

Potrivit textului de OUG pentru gratiere publicat miercuri de Ministerul Justitie arata ca vor fi scutiti de pedeapsa cei condamnati sub 5 ani (articolul 1), cu exceptia mai multor infractiuni (detaliate la Articolul 3, alineatul 4). Aici sunt incluse ca exceptie de la gratiere numeroase infractiuni violente, precum violul, pedofilia, crima sau talharia.

Cu toate acestea, Articolul 2 stipuleaza gratierea partiala, adica a unei jumatati de pedeapsa ce se aplica: “cu 1/2 pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani;”

Pentru Articolul 2 nu exista vreo lista de infractiuni pentru care nu se va aplica gratierea partiala. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani.