PSD respectă România: Primul om demis după incendiul de la Colectiv a fost numit de Liviu Dragnea ministrul Tineretului și Sportului!”

(Last Updated On: January 3, 2017)

Liviu Dragnea, pentru că respectă România, ne propune ministru al Tineretului și Sportului pe primul funcționar dat afară după tragedia de la Colectiv. Marius Dunca a fost șef al Protecției Consumatorilor, instituție care a fost în control la clubul respectiv înainte cu o zi de tragedie. Și nu a făcut nimic. Dacă ar fi închis clubul pentru nereguli (clubul nu avea aviz de funcționare) nu ar mai fi murit atâția oameni.

Pe Facebook, Catalin Tolontan a scris: Primul om demis după incendiul de la Colectiv a ajuns acum ministrul Tineretului și Sportului!
Mirela Neag a remarcat ironia ca primul om pe care statul roman l-a considerat profesional responsabil pentru incendiul de la “Colectiv” sa fie propus ca ministru al Tineretului si Sportului!

Succesorul Elisabetei Lipă la Ministerul Tineretului și Sportului va fi Marius Dunca, vicepresedintele tineretului PSD.

În urmă cu un an și două luni, Dunca a fost primul om găsit responsabil de tragedia de la Clubul Colectiv și demis la două zile după incendiu.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, instituție condusă la vremea respectivă de Dunca, au fost în control la Clubul Colectiv pe 30 noiembrie 2015, cu 24 de ore înainte de incendiul în care și-au pierdut viața 64 de tineri și alți 100 au fost răniți.

“Noi nu am verificat nimic pentru că nu am putut face un control. A fost o sesizare venită din partea unei doamne, care a sesizat o neconcordanţă între preţuri. S-a deplasat o echipă de la Comisariatul principal Bucureşti la faţa locului, dar acolo nu am găsit niciun reprezentant legal. Cu siguranţă a intrat în club. Am găsit o persoană şi am lăsat o invitaţie, nefiind niciun reprezentant legal, neexistând registrul unic de control… “, a fost explicația dată atunci de Marius Dunca la Realitatea TV.

Dunca, 36 de ani, nu a avut legături cu sportul de-a lungul anilor. El a condus o firmă de curățenie din Brașov și a fost președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor.

Dunca a fost secretar general Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului. Din iulie 2016 este președinte al PSD Brasov.