Premierul Sorin Grindeanu minte ca orice bun PSD-ist. Vezi ce a declarat la Antena 3:

(Last Updated On: January 18, 2017)

Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Florin Iordache, erau pregătiți astăzi să-i scape pe infractori de pușcărie și dosare prin două ordonanțe de Urgență. Prezența președintelui României la ședința Guvernului a făcut ca aceștia să exite și să nu mai propună votul ordonanțelor astăzi. Ca orice bun pesedits, premierul Sorin Grindeanu a mințit când a spus că nu vroia să voteze astăzi cele două ordonanțe.

În textul proiectului de Ordonanta de Urgenta publicat de catre Ministerul Justitiei si care se refera la procedura de gratiere pentru mai multe categorii de detinuti, doua articole ridica semne de intrebare asupra momentului cand OUG-ul ar fi trebuit sa fie adoptat.

Premierul Grindeanu a declarat ca textul nu umra sa fie adoptat miercuri, insa in OUG se arata ca: “dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017”, iar intrarea in vigoare va fi “la data de 18.02.2017”, potrivit hotnews.ro.

Articolul 6 din proiectul de OUG privind gratierea publicat de Ministerul Justitiei spune asa: “Dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017”.

Articolul 7 stipuleaza ca “Prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017. ”

În direct la Antena 3, premierul lui Liviu Dragnea a declarat că pe OUG a fost trecută o dată ”de formă”. Premierul a spus și motivul pentru care cei de la guvern nu au publicat actele normative ce urmau să fie discutate și aprobate în ședința executivului.

Și de această dată explicația prim-ministrului a fost halucinantă: pentru că miniștrii au stat la dezbateri pe tema bugetului până noaptea târziu, potrivit stiripesurse.ro.

”Era normal să apară 18 pentru că azi a fost prezentată de ministrul Justiției mie și celorlalți colegi. Era normal pentru azi e 18. Era o formă, dacă intră de săptămâna viitoare va fi 25 ianuarie sau 3 februarie. Era doar o formă.

Azi, Ministerul Justiției a venit cu două propuneri. Vom vedea care e cea mai bună, OUG sau lege prin Parlament. Amândouă sunt legale”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3.