National Geographic apreciază două fotografii din România, făcute la festivaluri de datini şi obiceiuri de Anul Nou

(Last Updated On: January 5, 2017)

Prestigioasa  revistă National Geographic a publicat două fotografi realizate de doi fotografi români care surprind datini și obiceiuri de Anul Nou de la noi.

Fotografia realizată de un tânăr din Rădăuţi, Cătălin Urdoi, cu „Malanca lui Ştefan cel Mare” şi una realizată de un tânăr din Timişoara, Raul Jighici, cu un copil mascat în urs, sunt printre cele mai apreciate, cea a timişoreanului aflându-se pe primul lor, iar cea a rădăuţeanului pe locul patru, informează adevarul.ro


Fotografia realizată de Cătălin Urdoi ilustrează un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus.

În această fotografie apare domnitorul moldovean „Ştefan cel Mare”, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

Cealaltă fotografie realizată de un român, ce a fost foarte apreciată peste prestigiosul site menţionat mai sus ilustrează un moment surprins la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de la Comăneşti, judeţul Bacău.

În fotografia făcută de Raul Jighici apare un băiat în vârstă de circa 10 ani, ce poartă un costum urs.

Cu această fotografie, Raul Jighici a obţinut primul loc la secţiunea Daily Dozen, primind nu mai puţin de 429 de voturi.

Daily Dozen este o colecţie de 12 fotografii trimise din toate colţurile lumii, alese de editorii prestigioasei publicaţii.