Klaus Iohannis NU se lasă! Îl lovește din nou pe Liviu Dragnea! Vezi ce a declarat în urmă cu câteva minute:

(Last Updated On: January 20, 2017)

Președintele Klaus Iohannis arată că nu se joacă în privința amnistitiei și cere guvernului lui Liviu Dragnea să RETRAGĂ ordonanțele de urgență privin grațierea și modificarea Codului Penal!

Pe Facebook, Klaus Iohannis: a scris: „Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție.

Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă.

Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”.

Judecatorul CCR Varga Attila a declarat pentru transindex.ro ca nu a citit inca proiectul de ordonanta de urgenta a guvernului privind gratierea si modificarea Codului penal dar considera ca astfel de legi se cuvin a fi adoptate in Parlament. Cu privire la gratiere, judecatorul constitutional a declarat ca “intrebarea in acest caz priveste sfera infractiunilor asupra carora opereaza gratierea”.

Totusi, in privinta urgentei, Varga subliniaza ca “procedura aleasa nu este cea mai norocoasa. Nu justifica nimic urgenta, daca totusi, atunci problema institutiilor de executare a pedepselor, a supraaglomerarii acestora a fost o urgenta si ieri, alaltaieri, respectiv acum un an. Discutam de o problema de ani de zile. Ca atare, se cuvine ca aceste probleme sa fie cuprinse intr-o lege.”

Mai multe ONG-uri si specialisti din sistem au criticat intentia guvernului de a modifica legi penale prin intermediul Ordonantei de Urgenta, pe motiv ca demersul incalca legea fundamentala.