Klaus Iohannis DEZLĂNȚUIT! Atac la Liviu Dragnea, Tăriceanu și noul ministru al Justiției!

(Last Updated On: January 6, 2017)

Klaus Iohannis s-a ținut de cuvânt și a început să vorbească mai mult. Astăzi, la începutul ședinței CSM, președintele Klaus Iohannis i-a atacat dur pe Liviu Dragnea, Tăticeanu și noul Ministru al Justiției pentru că vor să schimbe legea penală și să dea o amnistie ca perședintele PSD să scape de dosar și să devină premier. „In acelasi timp, presedintele Camerei Deputatilor e o persoana condamnata penal si cu o urmarire penala in curs, presedintele Senatului e trimis in judecata pentru o minciuna penala” a spus Iohannis.

Declarații Klaus Iohannis, potrivit ziare.com:
Politicienii de regula incearac sa acapareze tot. Asa functioneaza un politician, vrea puterea.

– Suntem la inceputul anului si de regula la inceput de an in afara de urarile ce se cuvin lumea se gandeste la ce va fi in anul care vine, ce ar putea sa fie bun, ce ar putea sa reprezinte amenintari si despre una dintre ele trebuie sa vorbesc astazi, in acest loc, de unde se conduce independenta justitiei, din CSM.

– Este vorba despre speta nefericita care se numeste amnistie si gratiere. Un deziderat al unor politicieni.

– Sigur ca o sa spuna acum unii ca presedintele acum bate campii, pentru ca nu este nicio intentie de a face asa ceva, Dar eu cred ca presedintele trebuie sa spuna lucruri si preventiv si daca ne uitam un pic in jur, domnuhle ministru, nu mi-o luati in nume personal, dar constat ca ministrul Justitiei, in valtoarea audierilor, a spus ca ar fi oportuna discutarea unei legi a amnistiei si gratierii.

– In acelasi timp, presedintele Camerei Deputatilor e o persoana condamnata penal si cu o urmarire penala in curs, presedintele Senatului e trimis in judecata pentru o minciuna penala.

– Asta e ce numesc eu circumstante ingrijoratoare.

– Unii ar putea sa spuna ca nu e nicio probloema. Inchisorile sunt pline, multe entitati internationale ne acuza ca nu facem nimic, hai sa le dam drumul.

– Tare ma tem ca sunt politicieni care ar saluta o astfel de lege care i-ar scapa de toate problemele

– Si aici unii ar putea sa spuna si ce daca? S-ar darama statul de drept si ar exista riscul sa dispara democratia din Romania. Odata acceptata ideea unei legi care amnistiaza si gratiaza inclusiv politicieni corupti oricare parlament ar putea sa faca la fel. Un astfel de precedent ar duce la disparitia legalitatii in fata legii si de asta spun ca ar duce la disparitia statului de drept in Romania.

– Ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca domnule ministru!

– Daca ar exista o astfel de initiativa, eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale!

– Sper sa nu fie cazul si ca sa reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri in public, in fata dvs, care cu siguranta le cantariti asa cum se cuvine.

– Va doresc doamnele si domnilor membri ai CSM un mandat de succes. Sa ne vedem la anul, peste doi ani, si in urmatorii ani, atat timp cat va dura mandatul dvs si al meu.