(Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire

Un patinoar subteran a fost creat de ger zilele trecute la Peştera Bolii (circa zece kilometri de Petroşani). Izvorul a înghețat iar luminile colorate din interiorul ei o fac şi mai spectaculoasă decât i-a obişnuit pe vizitatori.

Autorul fotografiilor, Vasile Laurentiu Sorina vizitat peştera, marţi, purtând cu el tricolorul României, pentru a celebra astfel Ziua Unirii Principatelor Române, potrivit adevarul.ro.

(Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 1 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 2

Potrivit istoricilor, numele peşterii provine de la cel al familiei Bolia, nobilii care au deţinut păduri şi proprietăţi în împrejurimile ei.

Peştera are o lungime de aproape 500 de metri, iar în trecut putea fi străbătută călare. Are forma unui tunel cotit şi a fost săpată în vechile calcare Jurasice ale Dealului Bolii de către pâraiele Jupâneasa şi Galbina, la o altitudine de 720 de metri.

(Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 3 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 4 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 5 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 6 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 7 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 8 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 9 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 10 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 11 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 12 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 13 (Foto) SPECTACULOS în România! Un patinoar subteran a fost creat de ger la Peştera Bolii, iar luminile îi dau strălucire 14

De la intrare până la ieşire, peştera se întinde pe o lungime de 455 de metri, dar lungimea tuturor galeriilor este de peste 1.400 de metri.