(Foto) Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din România, a îngheţat şi oferă imagini de o frumuseţe rară

(Last Updated On: January 6, 2017)

Cascada Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume, conform site-ului american “The World Geography”, apare acum într-o nouă serie de fotografii spectaculoase.

Fotograful Ciprian Floare a realizat în această iarnă un set de fotografii la cele mai spectaculoase cascade din Caraş-Severin, Bigărul şi Beuşniţa, potrivit adevarul.ro.

(foto: Ciprian Floare)

Cascada Bigăr are o înălţime de aproximativ 7-8 metri şi aspectul unui con acoperit integral din muchi.

Aflată în Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, din județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B, Cascada Bigăr este practic locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniș.

În Banat, localnicii numesc izbuc un izvor din care apa iese la lumină de sub stâncă. Izbucul Bigăr, a cărui apă este de o puritate rară, este alimentat de un curs de apă subteran ce iese de sub o stâncă înaltă de peste 50 metri.

Cascada Bigăr a devenit foarte cunoscută după ce, în 2013, a fost declarată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, de către site-ul american “The World Geography” care a plasat-o pe primul loc într-un top al celor mai impresionante cascade din lume.

Cascada Beuşniţa este de fapt o succesiune de cascade mai mici, din care cea mai mare are peste cinci metri, căderea totală ajungând la aproape 30 de metri, de pe Râul Beu, în amonte de lacul Ochiul Beului, scrie adevarul.ro

Cascadele Bigăr şi Beuşniţa fac parte din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Rezervaţia este una dintre cele mai frumoase din întreaga Românie, fiind formată într-o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, peşteri, poiene şi pajişti; cu o faună bogată care cuprinde urs brun, râs, lup, vulpi, păsări şi reptile, inclusiv vipera cu corn, dar şi o floră spectaculoasă.