Ești pregătit? PSD va da legea de grațiere și amnistie. Vezi cele 3 scenarii din Parlament:

(Last Updated On: January 20, 2017)

Surse din Parlamentul României ne-au confirmat faptul că PSD susținut de ALDE va da Ordonanța de amnistie și grațierie. Guvernul lui Liviu Dragnea va emite ordonanța imediat ce Consiliul Suprem al Magistraturii va emite un aviz asupra acestei chestiuni. Guvernul va aduce mici modificări la ordonanță pentru a putea spune electoratului: am cerut aviz de la CSM și am modificat ce au cerut.

Calculele PSD sunt simple. Din 3 situații în două ies câștigători. Scopul celor de la PSD este să scape de dosarele penale. Sute de primari, consilieri locali și județeni de la TOATE partidele (excepție USR) așteaptă să li se albească dosarele. Este loteria vieții lor. Pe lângă aceștia avem și câteva sute, dacă nu mii de funcționari publici care sunt anchetați.

Scenariu 1: Guvernul lui Liviu Dragnea dă ordonanța de grațiere iar în urma protestelor PSD rămâne la putere. (Ciuvică la Antena 3 le-a făcut curaj celor de la PSD să dea ordonanța explicând că în Polonia se iese în stradă săptămânal și guvernul nu a picat, Donald Trump are parte de proteste zilnice dar nu i se întâmplă nimic). PSD câștigă tot.

Scenariu 2: Guvernul Liviu Dragnea dă ordonanța de grațiere iar în urma protestelor PSD pierde puterea, Sorin Grindeanu demisionând. PSD va avea oricum majoritate în Parlament și vor face zile negre oricărui guvern nou instalat mai ales că scapă de dosare. Dacă protestatarii vor fi isteți vor cere alegeri anticipate și se vor bate pentru asta.

Scenariu 3: Guvernul Liviu Dragnea NU emite ordonanța de grațiere iar PSD rămâne la putere. Lucru de neacceptat pentru membrii partidului de guvernământ deoarece rămânerea la putere fără grațiere nu are niciun farmec. Ei au venit la putere să scape de dosare.

Rămâne de văzut reacția românilor care nu țin cu hoții și care ies în stradă și a președintelui Klaus Iohannis.