Cresc impozitele pe salarii pentru pensii mai mari. Vezi ce șmecherie face guvernul lui Liviu Dragnea:

(Last Updated On: January 6, 2017)

Primul ministru, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi planul prin care va face rost de bani pentru majorarea salariului angajatilor din cultura, cresterea pensiei minime de la 1 martie, transport gratuit pentru toti studentii si dublarea burselor acestora.

Grindeanu i-a cerut astazi, in sedinta de Guvern, ministrului Finantelor sa fie atent la mentinerea veniturilor la bugetul de stat si a citat exemplul eliminarii plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se mai impunea CASS, si de care beneficiaza, potrivit premierului, 36.000 de persoane, informează hotnews.ro

Aceasta eliminare va aduce la buget un plus de venituri de 500 milioane lei, care acopera eliminarea CASS de la dobanzile bancare si cresterea salariilor pentru cultura.

Prin eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute pentru care nu se percepea CAS bugetul va castiga 1,4 miliarde lei, suficient, in opinia lui Grindeanu, pentru cresterea pensiei minime de la 400 la 520 lei, de la 1 martie, transport gratuit la CFR pentru toti studentii si “mai mult decat dublarea burselor studentilor”.

Bugetul castiga suplimentar 1 miliard de lei si prin majorarea, incepand cu 1 februarie, a salariului minim de la 1.250 lei la 1.450 lei, masura care urmeaza sa fie adoptata in cursul sedintei de vineri.

Aceasta suma, spune Sorin Grindeanu, “ar acoperi 70% din costul generat de cresterea punctului de pensie de la 1 iulie”.