Cel mai frig în România? S-a simțit ca la – 53 de grade!

(Last Updated On: January 10, 2017)

Cea mai geroasă noapte din această iarnă a venit cu temperaturi mult sub 0 grade Celsius. În zona Munților Țarcu temperatura resimțită a fost de minus 53 de grade Celsius.

Totodată, la Vârfu Omu au fost înregistrate minus 23 de grade, însă, din cauza vântului, temperatura resimțită a fost de minus 51 de grade Celsius, informează antena3.ro

La Întorsura Buzăului au fost minus 31 de grade Celsius, în timp ce la Miercurea Ciuc și la Brașov au fost minus 27 de grade. În schimb, în Capitală, oamenii au dârdăit de frig la minus 21 de grade Celsius.

E cod portocaliu de ger în aproape toată țara, iar avertizarea este valabilă și marți. Meteorologii spun că, după ce scăpăm de frig, vom avea parte de ninsori abundente în sudul și estul țării.

Din cauza gerului școlile din mai multe județe din țară vor fi închise și astăzi. Școlile vor fi închise, marţi, în judeţele Argeş, Braşov, Vaslui, Prahova, Tulcea, Teleorman, Bacău, Brăila, Olt, Iaşi, Neamţ, Timiş, Galaţi, Maramureş, Dolj, Suceava, Botoşani, Buzău, Ialomiţa, llfov, Constanţa, Vrancea şi în municipiul Bucureşti, potrivit Ministerului Educaţiei.