UPDATE! Altă Marțe Neagră în civilizația României! Milioane de pesediști au dat drumul la hoți și i-au scăpat pe politicieni de dosare! Să vă Fie RUȘINE!

PSD și cei care au votat acest partid au eliberat în această seară pușcăriașii din închisori, dar, poate mai important, au scăpat toți politicienii de dosare penale prin ciuntirea abuzului în serviciu! Să vă fie rușine!

Ondine GhergutNENOROCIRE! Bătaie de joc! In UNANIMITATE, Guvernul lui Dragnea a dezincriminat toate faptele penale pe care le fac politicienii înșurubați în funcții publice!

UPDATE! Altă Marțe Neagră în civilizația României! Milioane de pesediști au dat drumul la hoți și i-au scăpat pe politicieni de dosare! Să vă Fie RUȘINE! 1

Cristian GhineaHaideti la Victoriei.  E prea mult
Attila BiroMinistrul Justitiei minte. Spune ca modificarile au venit in urma consultarilor. Nu acestea au fost modificarile propuse de societatea civila!
Laura Stefan: Sa dam o sansa domnului Iordache, nu? Ca poate va fi ok, nu. Well, not really.
Dan Tapalaga: Ziaristii de pe guvern sunt oripilati. Remarcati va rog ca toti pun intrebarile scosi din minti, revoltati de-a dreptul de un ministru care ii sfideaza.

 

„Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO. Am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse”, a declarat ministrul Justiţiei, potrivit digi24.ro.

În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

“Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.

Referindu-se la prevederile privind abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în mişcare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancţionat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

Alte măsuri aprobate vizează regimul de executare al pedepselor şi construirea a trei penitenciare noi.

„La această oră a fost şedinţa de Guvern. În ordinea de zi există mai multe proiecte, eu le-am prezentat pe cele care vizează justiţia. Ordinea de zi a fost suplimentată, Guvernul poate suplimenta ordinea de zi. Oportunitatea o stabileşte Guvernul”, a motivat ministrul Justiţiei decizia luată în această seară.

Modificările au venit în urma consultărilor, a subliniat ministrul.