ALERTĂ! Școli ÎNCHISE în 10 județe din România, luni și marți!

(Last Updated On: January 8, 2017)

Vremea rea a convins autoritățile din 10 județe să suspende cursurile pentru luni și marți. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Neamţ au luat, duminică, decizia suspendării cursurilor pentru două zile, luni şi marţi, 9 şi 10 ianuarie 2017, din cauza condiţiilor meteo prognozate.

Şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Galaţi a hotărât amânarea începerii cursurilor cu două zile, anunță adevarul.ro.
Totodată, luni şi marţi vor fi înschise şcolile din Dolj, Teleorman, Botoşani, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală.

Inspectoratele şcolare Vaslui şi Călăraşi au hotărât suspendarea cursurilor doar în ziua de luni.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că nici studenţii Universităţii Politehnica şi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti nu vor face cursuri luni şi marţi, din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni și marți nu vor fi deschise școlile și grădinițele în București şi judeţul Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Edilul a precizat că potrivit informaţiilor primite de la meteorologi, luni, marţi şi miercuri va fi ger în Bucureşti, în jur de minus 20 de grade, informează romaniatv.net.

Vacanţa preşcolarilor şi elevilor se prelungeşte, după ce autorităţile au decis ca şcolile şi grădiniţele să fie închise în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza condiţiilor meteo dificile.

“In urma consultarilor pe care le-am avut cu ministrul Educatiei, cu inspectorul sef scolar de pe municipiul Bucuresti, cu cativa directori de scoli si cu primarii de sectoare am decis ca luni si marti sa nu fie deschise gradinitele, cresele, scolile si liceele din Capitala, deoarece informatiile pe care le-am primit de la specialistii in meteorologie arata faptul ca luni, marti si chiar miercuri dimineata va fi in Bucuresti ger naprasnic, in jur de minus 20 de grade.

Exista pericol pentru copii, profesori, parinti, pericol de imbolnaviri, de accidente. Urmeaza sa tin legatura cu ministrul Educatiei, inspectorul sef scolar din Bucuresti si cu directorii de scoli sa vedem daca se poate incepe scoala de miercuri sau chiar de joi, cand este prima zi in care vremea se va imbunatati in Capitala”, a declarat, vineri seară, primarul general Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a vorbit şi cu prefectul de Ilfov, care a decis, de asemenea, ca şcolile, creşele şi grădiniţele să fie închise luni şi marţi.

“Domnul prefect de Ilfov a luat aceeaşi decizie. Deci luni şi marţi, şcolile, creşele, liceele vor fi închise şi în Ilfov”, a spus Firea.