(Video) Succes! „SIERANEVADA”, filmul lui Cristi PUIU, şanse mari de a prinde lista scurtă a nominalizărilor OSCAR pentru cel mai bun film străin

(Last Updated On: December 13, 2016)

„Sieranevada” cel mai nou fil al regizorului Cristi Puiu are șanse mari de a ajunge pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar, la categoria cel mai bun film străin.

Filmul a ajuns pe lista lungă a nominalizărilor după ce a participat la două festivaluri importante de film în acest an. Deși a fost îndelung lăudat și a stârnit reacții pozitive, acest lucru nu îi poate garanta prezența pe lista finală a nominalizărilor la Oscar, informează b1.ro

15555632_1725048834477357_607777373_n

„Sieranevada”, este un titlu fără sens, care a primit critici împărțite. Filmul oferă audienței o paletă de lucruri la care să se gândească, este profund și dramatic, apropiindu-se de realitate. Este pentru prima oară când România este nominalizată la categoria filmelor străine, deși s-a înscris în fiecare an din 1966. În 2015, un film românesc, filmul lui Cristian Mungiu „După dealuri” a ajuns pe listele preliminare în 2012.

Cea mai mare parte din cele trei ore ale filmului se desfășoară într-un apartament înghesuit din România, unde o familie numeroasă se adună pentru a comemora trecerea în neființă a patriarhului.

Vezi video aici:

Filmul are în centru moartea patriarhului, iar familia pregătește o masă mare cu mâncare pe care nimeni nu o mănâncă, în timp ce membrii acesteia așteaptă un preot întârziat, vorbesc despre politică, se ceartă în privința teoriilor apărute după 11 septembrie și încearcă să nu trezească bebelușul care doarme în camera alăturată. Ajungem să cunoaștem încetul cu încetul toate personajele, pe măsură ce aceștia dezvăluie detalii despre ei înșiși.