(Video) Soldați americani în România. Brigada blindată de luptă de la Fort Carson, Colorado, ajunge la noi cu tancuri Abrams, vehicule de luptă Bradley și tunuri autopropulsate Paladin

(Last Updated On: December 15, 2016)

Statele Unite ale Americii vor trimite mai multe trupe în România, Polonia și țările baltice luna viitoare, în vederea consolidării securității din regiune. Vom vedea aici tancuri Abrams, vehicule de luptă Bradley și tunuri autopropulsate Paladin de la 3rd Brigade Combat Team, 4th Infantry Division (Iron Brigade).

Ministrul polonez al Apararii Antoni Macierewicz a facut acest anunt miercuri, in urma unei intalniri cu locotenent-generalul Ben Hodges, comandantul trupelor terestre americane in Europa, la Zagan, in vestul Poloniei, informeaza hotnews.ro

O echipa din Brigada blindata de lupta de la Fort Carson, in Colorado, va fi mobilizata la Zagan luna viitoare, iar un batalion va fi mobilizat pe 1 aprilie la Orzysz in nord-estul Poloniei.

Hodges a spus ca trupele vor sosi in portul german Bremerhaven pe 6 ianuarie si vor fi desfasurate imediat in Polonia, tarile baltice si Romania.

(foto: 3rd Brigade Combat Team, 4th Infantry Division (Iron Brigade))

Transferul lor va fi cronometrat si considerat un test cu privire la “cat de repede se poate misca aceasta forta din port pe teren”, a declarat generalul. “Am incredere in semnalul foarte puternic, (in) mesajul pe care il transmite, (si anume ca) Statele Unite, impreuna cu restul NATO, sunt angajate fata de descurajarea” Rusiei, a spus Hodges.

El a precizat ca brigada blindata a plecat deja din baza ei din Colorado si se imbarcheaza pe nave.

Brigada a 3-a de blindate din cadrul celei de-a patra Divizii, amplasata in Fort Carson, in Colorado, va trimite 4.000 de soldati in Europa, a anuntat joi armata americana, intr-un comunicat, potrivit stripes.com. Un purtator de cuvant al armatei a confirmat ca unitatea va pleca in ianuarie.

Un batalion de infanterie mecanizata cu transportoare de trupe M2 Bradley si tancuri M1 Abrams va reprezenta contributia americana pentru o prezenta avansata in Romania si Bulgaria.

Vezi aici Video cu Iron Brigade:

Cartierul general al brigazii va fi in Polonia.