Vezi unde se câștigă cel mai bine în România. Și cel mai prost

(Last Updated On: December 15, 2016)

Conform celui mai recent studiu al agenției de statistică a Uniunii Europene, Eurostat, angajații din domeniul finanțelor și al asigurărilor au cele mai mari venituri din România.

Aceștia sutn urmați de angajații din industria minieră și cei din domeniul informaticii (IT&C), iar apoi vin angajații care lucrează în industria furnizării de gaze, informează vocea.biz.

Cel mai prost plătiți angajați, conform datelor, lucrează pe piața serviciilor, în domeniul artelor și spectacolelor, pe ultimul loc fiind angajații din turism și industria ospitalității.

În comparație cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, însă, angajații români sunt printre cei mai slab remunerați, fiind la coadă și la capitolul puterii de cumpărare.

Cea mai mică putere de cumpărare asigurată de un venit mediu era întâlnită în Bulgaria, cu un indice de 3,6 PPS, urmând România (4.0 PPS), Letonia și Lituania, cu 5.0 PPS, respectiv 5.1 PPS.

La nivelul Uniunii Europene există diferențe semnificative între sexe, în ceea ce privește veniturile. Astfel, 21,1% dintre femei intră în categoria cetățenilor cu venituri reduse, în timp ce în cazul bărbaților 13,5% intră în această categorie.