Surse: Planul PSD după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să o desmeneze pe Sevil Shhaideh premierul României

(Last Updated On: December 27, 2016)

La ora 16:00, președintele PSD, Liviu Dragnea, va ieși în conferințî de presă pentru a prezenta poziția oficială în urma refuzului desemnării. Totuși, stiripesurse.ro a aflat planul PSD.

Surse din PSD au explicat că ei nu vor ceda în acest război al nervilor cu președintele Iohannis și nu se va veni deocamdată cu o altă propunere de premier. De altfel, acest lucru a fost anunțat public de către Liviu Dragnea, liderul PSD.

În acest context, PSD are în plan să mute presiunea asupra lui Klaus Iohannis. Președintele va fi acuzat că nu respectă majoritatea parlamentară și nu dorește să lucreze cu noul Parlament și, cel mai probabil, i se va cere demsisia de către liderii PSD+ALDE.

Pentru că demisia este un act unilateral, președintele nu poate fi forțat să facă acest gest. Tocmai din acest motiv, pe măsură ce se va intensifica presiunea, liderii PSD+ALDE vor avansa public ipoteza suspendării, ne-au precizat surse din PSD.

Scenariul actual este să i se ceară demisia lui Klaus Iohannis, pentru că nu dorește să colaboreze cu Parlamentul, iar pe viitor piesele de șah vor fi aranjate pentru ipoteza suspendării.