Și tu votezi cu PSD… Ion Iliescu acuzat de infracțiuni împotriva umanității, Dragnea condamnat pentru aranjarea de voturi, Adrian Năstase condamnat pentru corupție, Victor Ponta urmărit penal

(Last Updated On: December 23, 2016)

Grotescul votanților PSD a ajuns la cote astăzi când Parchetul General a formulat oficial acuze împotriva lui Ion Iliescu pentru crime împotriva umanității. Toată lumea, cu excepția votanților PSD, știe că Iliescu s-a folosit de Revolta de la Timișoara pentru a prelua puterea printr-o lovitură de stat. Apoi a chemat minerii să-i rupă în bătaie pe cei care nu erau de acord cu el. Și tu votezi PSD.

Câți dintre membrii PSD simpli îi vor lua apărarea, ca în cazul lui Năstase, Dragnea, Ponta și câți vor cere să fie judecat și condamnat pentru faptele sale?
Parchetul instanţei supreme i-a pus sub inculpare în dosarul Mineriadei pe fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, fostului prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale Nicolae Dumitru şi generalul în rezervă Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare, informează rfi.ro.

Toți cei menționați sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii, mai exact, de reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de oameni.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpaţii au decis, organizat şi coordonat un atac generalizat şi sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, respectiv împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, precum şi a populaţiei municipiului Bucureşti, atac în care au implicat participarea forţelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi a unui număr de peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării.

În dosarul Mineriadei a fost pusă în mişcarea acţiunea penală, pentru infracţiuni contra umanităţii, şi faţă de amiralul în rezervă Emil Dumitrecu, la data săvârşirii faptelor membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi şef al Direcţiei Generale de Cultură, Presă şi Sport din cadrul Ministerului de Interne, Cazemir Benedict Ionescu, fost vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al primului ministru în iunie 1990, Miron Cozma, fost preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”.

Iliescu acuzat de crime împotriva umanității, Dragnea condamnat pentru aranjarea de voturi, Adrian Năstase condamnat pentru corupție, Victor Ponta anchetat pentru acte de corupție, și tu votezi PSD