Noul premier al României? Unul din aceștia 3, spune cel care zis primul că Dacian Cioloș va fi premier în locul lui Victor Ponta. Vezi cine sunt:

(Last Updated On: December 16, 2016)

Rareș Bogdan, realizator Realitatea TV, cel care a spus primul că Dacian Cioloș va fi premierul României în locul lui Victor Ponta, spune că PSD are trei nume pregătite pentru postul de premier. Liviu Dragnea nu poate ocupa funcția deoarece este condamnat penal pentru furt de voturi.

Pe Facebook, Rares Bogdan a scris următorul mesaj: „Unul din trei. Mihai Fifor, Sorin Grindeanu sau Vasile Dancu. Noul val din PSD plus “Profesorul”. Unul dintre ei va fi Prim Ministru! Iar Liviu Dragnea foarte probabil va fi Presedintele Camerei Deputatilor. Parerea mea….”

Mihai Fifor
În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana (judeţul Călăraşi), potrivit Mediafax.

Fifor are o licenţă în Filosofie, terminând în 1994 Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii Craiova, iar după un an a dobândit un master în literatura română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială, tot la Universitatea Craiova.

Mihai Fifor. Întotdeauna m-am considerat un om de stânga. Am militat și militez pentru politici sociale performante pentru ca eu cred în rolul fundamental al statului social.

Sorin Grindeanu
Social- democratul Sorin Grindeanu este presedinte al Consiliului Judetean Timis din 2016. El a obtinut cel mai mare numar de voturi, fiind, dealtfel si singurul candidat pentru aceasta functie, potrivit opiniatimisoarei.ro.

In perioada 2008-2012 a ocupat functia de viceprimar al municipiului Timisoara, iar in anul 2012 a fost ales deputat in Parlamentul Romaniei. In perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat functia de ministru pentru Societatea Informationala.

Vasile Dancu, vicepremier în guvernul Cioloș

Cunoscut membru al “gruparii de la Cluj” a PSD, fost ministru al Informatiilor Publice in guvernul Nastase, consilier din umbra al lui Liviu Dragnea, Dancu este presedintele casei de sondare IRES, este profesor de sociologie la Babes-Bolyai, profesor la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” a SRI, face parte din Colegiul editorial al Revistei romane de studii de intelligence a SRI si preda si la Scoala politica organizata de UNPR.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de premier a aliantei PSD + ALDE va fi facuta doar in cadrul consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis si ca va fi o propunere “care sa indeplineasca toate conditiile legale, dar si constitutionale”, informează hotnews.ro.

“Eu nu am de gand sa incalc nicio lege”, a sustinut Dragnea, insistand totodata, intrebat despre eventualitatea ca seful statului sa respinga aceasta propunere, ca va merge cu una “care sa poata fi acceptata”. “Nu am de gand sa promovez un conflict inutil (…) va fi o propunere in avantajul tarii”, a mai afirmat Dragnea, precizand ca este vorba de “un singur nume”, “membru PSD”.