Liviu Dragnea nu poate fi premier dintr-un motiv atât de simplu. Manipularea Antenei 3 și România TV a rămas fără obiect

(Last Updated On: December 15, 2016)

PSD împreună cu televiziunile aliate, Antena 3 și Romania TV, au declanșat o campanie de manipulare prin care au declarat de la sine putere neconstituțională legea care interzice numirea ca prim ministru a persoanelor condamnate penal. În absurdul cunoștințelor juridice pe care le au ei au uitat de o prevedere din Constituție care nu mai poate fi declarată … neconstituțională.

Pe Facebook, jurnalistul Grigore Cartianu a scris: „Și Constituția îi interzice lui Dragnea să fie prim-ministru! Asta am descoperit răsfoind cărticica de căpătâi a legislației românești.

Articolul 109, alineatul 2, precizează: “Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie”. Prim-ministrul este membru al Guvernului.

Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul “Fraude la referendum” și este trimis în judecată în dosarul “Angajări fictive în Teleorman”.
Deci, chiar dacă ar fi numit prim-ministru sau ministru, Dragnea ar fi suspendat din funcție în prima secundă. Așa scrie în Constituție!

Așadar:
* Legea 90/2001 îi interzice condamnatului Dragnea să facă parte din Guvern.
* Constituția României îl suspendă pe judecatul Dragnea din Guvern.

Hei, PSD-u’, nu declarați neconstituțională și Constituția?!”

Așadar, Liviu Dragnea poate fi votat de Parlament premier iar în secunda doi este suspendat dion funcție de președintele Klaus Iohannis potrivit Constituției. Merită 1 secundă premier tot tămbălăul de acum?