Klaus Iohannis a spus DA! Sorin Grindeanu va fi noul premier al României!

(Last Updated On: December 30, 2016)

Președintele Klaus Iohannis a transmis printr-un comunicat de presă că a acceptat  noua propunere făcută de PSD pentru funcția de premier al României. Astfel, Sorin Grindeanu va merge în Parlament pentru a obține aprobarea acestei instituții.

Comunicat: „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”.

Sorin Grindeanu a declarat , după ce a fost propus de Liviu Dragnea: ”Eu nu voi face mişcări în Guvern şi mişcări politice fără colegii mei. Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. (…) Este o relaţie de subordonare, domnul Dragnea este preşedintele PSD, e simplu.

Am avut o rugăminte în faţa colegilor din CExN, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia.

E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape, dar totodată e şi complicat, fiind un program complex, care se referă la aproape toate aspectele vieţii noastre.Declaraţia mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern la acel moment. Dar eu înţeleg momentul şi sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simţi şi responsabilitatea oamenilor care cred în tine.

Revenim cu detalii!