Iohannis va anunța premierul după Crăciun. Îl va suspenda PSD? Vezi ce spune Liviu Dragnea:

(Last Updated On: December 22, 2016)

Președintele Klaus Iohannis a finalizat astăzi consultările cu partidele care au intrat în Parlament în problema desemnării noului premier. Partidele au făcut două propuneri: Sevil Shhaideh (PSD) și Eugen Tomac (PMP). Președintele a anunțat că numi noul premier după Crăciun.

Klaus Iohannis:”Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru.

PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR.

În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun.
În acest context, daţi-mi voie să vă spun tuturor sărbători fericite!
La mulţi ani!”.

Liviu Dragnea, citat de cotidianul.ro: “Am luat notă de anunțul președintelui cu privire la posibila desemnare după Crăciun, noi am finalizat toate procedurile în 48 de ore, eram pregătiți astăzi.

Îmi pare rău că nu a fost făcut anunțul azi. Am înțeles că președintele dorește să mai aibă discuții. Fiecare cu ritmul lui. Vreau să atenționez guvernul să nu uite că nu au decât dreptul să administreze treburile curente. Să nu se mai agite atâta cu numiri în ministere, au început să-și care mobila. Pe noi ne interesa ca acest guvern să fie instalat în acest an. Ne păstrăm acest obiectiv.

Eram pregătiți ca mâine-poimâine să poată vota parlamentul guvernul. Dacă președintele anunță premierul marți, atunci vom face tot posibilul să votăm guvernul până la revelion. În parlament în maxim 2 zile putem instala guvernul”.

Jurnalist: Se mai pune problema suspendării președintelui?

Dragnea: Mai vedem. Dacă o va numi pe doamna Shhaideh, nu se pune problema suspendării. Președintele a fost foarte clar, a spus că în Parlament s-a constituit o majoritate. Nu văd cum ar putea să nu o desemneze. Sper că discuțiile pe care președintele vrea să le aibă, să fie cu doamna Shhaideh.