CONFERINȚĂ! Liviu Dragnea EZITĂ! NU va fi prim-ministru?! „Propunerea de premier va fi făcută doar la consultările cu președintele Iohannis”

(Last Updated On: December 15, 2016)

Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă în urmă cu câteva minute după ce astăzi Biroul Electoral Central  a finalizat distribuirea mandatelor în urma alegerilor parlamentare de duminică. Nu a vrut să spună dacă el va fi propunerea PSD și ALDE, va spune numele premierului doar la consultările cu Iohannis!

„Acest număr de mandate pe care l-am obținut ne obligă abordăm cu toată seriozitatea guvernarea. Am sperat că toată lumea va înțelege că s-a terminat campania electorală. Au contiinuat atacurile murdare la adresa mea și a alegerilor. PSD-ul a câștigat fără echivo alegerile. Cei care vor să ignore votul democratic și liber al românilor nu numai că greșesc dar încalcă voința celor care au votat duminică.

În aceste zile am redactat programul de guvernare care va fi prezenta Parlamentului. Lucrăm acum la bugetul țării. Am dat dispoziție pentru redactarea actelor normative pentru intrarea măsurilor din programul electoral.

Spre deosebire de celelalte guvernări noua guvernare PSD se va deosebi semnificativ. De această dată guvernarea nu va mai pleca de la probleme conjucturale. Noua guvernare va avea o strategie coerentă de sănătate, salarizare corespunzătoare, construcție de spitale.

PSD și ALDE au 54% din numărul total de mandate din Parlament. Cine nu are de gând să resppecte votul de duminică nu respectă democrația.

Astăzi am avut prima întâlnire cu colegii de a ALDE. Discuțiile de astăzi au fost purtate pe marginea programului de guvernare.

Vă spun cu toată seriozitatea. Propunerea de premier va fi făcută doar la consultările cu președintele Iohannis.

Avem de gând să mergem cu un nume care să fie acceptat. Sper ca președintele să respecte votul popular. PSD va face o propunere care nu va încălca legea. Eu nu voi încălca legea.”

Presa națională vehiculează următoarele nume de miniștri păentru guvernul PSD.
Robert Cazanciuc sau Daniel Florea (primarul sectorului cinci) la ministerul justitiei, Gabriel Vlase la ministerul de interne, Georgian Pop la ministerul apararii, Marian Ciolacu la Dezvoltare, Bogdan Aurescu (in prezent consilier prezidential) la ministerul de externe, Sorin Campeanu (ALDE) la educatie, Daniel Constantin (ALDE) sau Paul Stanescu (PSD) la agricultura, Eugen Orlando Teodorovici la finante, Mihai Fifor la transporturi, Ionut Vulpescu la cultura, sanatatea ar reveni maghiarilor.

La energie se vehiculeaza numele lui Iulian Iancu, (nume extrem de controversat), Rovana Plumb la Munca si Mihai Tudose la Economie, Sorin Grindeanu la Mediu (in caz ca portofoliul nu va trece la UDMR). Vasile Dancu ar putea fi pastrat in functia de vicepremier