Brașov-București cu mașina în weekend, în doar 2 ore? Vezi cum este posibil:

(Last Updated On: December 15, 2016)

În lipsa unei autostrăzi care să lege capitala României de centrul țării, un nou proiect care promite scurtarea timpului parcurs între București și Brașov a ieșit la iveală.

Ministerul Transporturilor ar putea experimenta un proiect de transport al autoturismelor pe ruta Bucureşti-Braşov cu trenul. Pe durata transportului, şoferii se pot odihni, deoarece trenurile au vagoane cu locuri, scrie capital.ro

Blocajele de pe Valea Prahovei pot fi evitate dacă Ministerul Transporturilor implementează un proiect de transport multimodal de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic drumul de la Braşov la Bucureşti.

Oficialii Ministerului Transporturilor au fost întrebați de cei de la capital.ro dacă au în vedere un proiect de logistică feroviară prin care autoturismele din Bucureşti către Braşov şi invers să tranziteze Valea Prahovei mai rapid, nepoluant şi mai economic, cât ar costa aceste planuri şi când s-ar putea implementa.

Ministerul Transporturilor a confirmat pentru revista Capital că la nivel instituţional se analizează un proiect de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai uşor Valea Prahovei. „După cum cunoaşteţi, la nivel european se pune accent pe transportul multimodal, acesta fiind văzut ca o soluţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul şi eficientă din punct de vedere al resurselor. În acest context Ministerul Transporturilor sprijină dezvoltarea transportului multimodal în România, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO – LA (Rollende Landstrassen/şosea rulantă). În ceea ce priveşte proiectul de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic lanţul Carpatic, se află în analiză la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv rute, perioadă de implementare şi costuri”, au precizat oficialii Ministerul Transporturilor.