Românca Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania . A reinterpretat sarmalele româneşti şi le-a adaptat cerinţelor spaniole, fiind servite cu un sos de dovleac

(Last Updated On: November 16, 2016)

Visele pot deveni realitate. Iar acest lucru este confirmat de o româncă de la noi din țară, care a devenit bucătar șef într-o regiune din Spania. Femeia a reușit să-și facă un loc în bucătăria spaniolă datorită sârguinței și efortului depus de a munci cinstit zi de zi. Printre oale și cuptoare Micaela Pop, a devenit unul dintre cei mai buni bucătari șefi din partea de nord a Spaniei.

Micaela Pop, după cum o numesc spaniolii, a plecat din ţară în urmă cu 15 ani, alături de soţ şi copii. Au ales Spania şi Ţara Bascilor pentru un nou început după trei ani în Portugalia. Soţul s-a angajat în transporturi, iar Micaela Pop s-a angajat la bucătăria unui restaurant din localitatea Hondabirria. Localul se numeşte Gran Sol şi este în apropierea plajei ce scaldă localitatea, conform gazetademaramures.ro și preluat de spanioli.net.

15086305_340755032958707_456410668_n

Michaela Pop s-a specializat în bucătăria minimalistă, adică o farfurie în care sunt servite preparate mici, gustoase şi cu un puternic impact vizual. Spaniolii, ne-a povestit doamna Pop, au un stil deosebit de a lua masa. Ei mănâncă puţin şi des…

Micaela Pop conduce bucătăria restaurantului Gran Sol cu mână de fier, are inovaţii, reţete proprii care au avut succes. De exemplu, a reinterpretat sarmalele româneşti şi le-a adaptat cerinţelor spaniole, fiind servite cu un sos de dovleac.

Proprietarul restaurantului, Bixente Muñoz Esnal, este mulţumit de modul în care lucrează sigheteanca noastră. Mai mult, în urma premiilor câştigate de Micaela Pop, şi localul a căpătat o notorietate în nord. Dar şi în Spania.

De aproape 14 ani, Micaela Pop face senzaţie cu produsele minimaliste ale bucătăriei spaniole şi este „de pus în ziar”, ceea ce facem cu mare plăcere. În România au rămas părinţii Micaelei Pop, mulţumiţi că fata lor şi familia ei au reuşit în viaţă, aşa cum şi-au dorit.