PSD-iștii îl atacă pe Cioloș după ce Comisia Europeana a anunțat că va sancționa România dacă nu renunțăm la legea cu 51% produse românești în supermarketuri

(Last Updated On: November 21, 2016)

O parte dintre români se revoltă deja (cei care votează de obicei cu PSD) că Uniunea Europeană ne va amenda dacă nu renunțăm la legea cu 51% produse românești în supermarket. Ei nu înțeleg că odată ce am intrat în Uniunea Europeană trebuie să le respectăm principiile iar dacă vrem să le schimbăm trebuie să discutăm mai întăi cu ei și apoi să le aprobăm. Nu cum au procedat parlamentarii cu această lege.

Curios este că aceiași români cumpără cele mai ieftine produse din supermarket, aduse din străinăttae, chiar dacă există la raft produse românești dar mai scumpe.

15129845_343424936025050_1206554021_n

Ne plac produsele lor ieftine, ne place să călătorim în Europa doar cu buletinul, ne place că putem munci în Vest, ne place că primim bani de la Uniunea Europeană, dar când este vorba de o lege protecționistă, nu o discutăm cu ei și dăm vina imediat pe Cioloș „care este vândut Bruxellului”.

Un avertisment oficial vine din partea Comisiei Europene, care transmite Romaniei ca risca o procedura de infrigement, daca nu schimba Legea privind comercializarea produselor alimentare, care prevede ca marile magazine sa expuna la raft, in proportie de 51%, produse romanesti, informeză ziare.com.

Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: “Recent a venit de la Comisia Europeana o atentionare de infringement pe prevederea legata de procentul de 51% produse romanesti provenite de pe lantul scurt, inclusa in Legea 150/2016, ce modifica si completeaza Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

In mod normal, exista doua solutii: sa renuntam la acest procent de 51% sau sa mai tergiversam o perioada”, a afirmat Irimescu.

Acesta a spus ca, deocamdata, nu stie in ce consta efectiv penalizarea pe care ar trebui sa o plateasca Romania, daca nu se va alinia legislatiei europene.

“Nu stiu acum in ce consta penalizarea, mi-e greu sa spun, dar, probabil, solutia este sa ne aliniem din punct de vedere al legislatiei. In momentul de fata analizam”, a subliniat ministrul Agriculturii.