Dacian Cioloș lovește puternic mafia din sănătate! Vezi ce aprobă astăzi:

(Last Updated On: November 16, 2016)

Televiziunile di știri din România au luat foc la aflarea veștii că astăzi Dacian Cioloș va aproba o ordonanță de urgență care va clarifica modul cum vor fi conduse spitalele de stat. „Dezastru în sănătate” strigă Antena 3.  Dezastru pentru mafia din sănătate, trebuiau să strige.

Cioloș va interzice ca managerii de spitale să fie și membri de partid, să fie plătiți de furnizorii de medicamente etc.
Pentrivit unor surse din cadrul ministerului, citate de stirileprotv.ro, printre modificarile aduse de proiectul de ordonanta se afla:

– Rudele pana la gradul IV ale managerului nu pot detine parti sociale la societati comerciale sau alte organizatii care au legaturi patrimoniale cu spitalul sau servici de ambulanta; Este interzisa desfasurarea activitatii didactice sau de cercetare stiintifica finantata de furnizori ai spitalului; Este interzisa exercitarea functiei de membru in organele de conducere, administrare si control in societati comerciale.

– E interzisa exercitarea functiei de membru in organele de conducere, administrare si control ale unui partid politic.

– Rudele pana la gradul IV ale managerului sericiului de ambulanta nu vor putea detine functii de conducere in acelasi spital sau serviciu de ambulanta.

Asigurarea continuitatii activitatii de management intre orele 8-16; Orice activitate medicala, didactica, de cercetare stiintifica si de creatie literar artistica poate fi exercitata doar in afara acestui interval.

– Orice functie de conducere in sectorul public se ocupa prin concurs Functia de sef de sectie, sef de laborator, sef de serviciu medical se ocupa prin concurs. In clinicile universitare acestia trebuie sa fie cadre didactice universitare, pentru a asigura o buna intelegere si colaborare cu universitatea.