Cel mai tânăr milionar din România. Are 22 de ani și 22 de milioane de euro avere. Vezi cine este:

(Last Updated On: November 15, 2016)

Vlad Alexandru Cristescu, în vârstă de 22 de ani, este cel mai tânăr milionar din România, cu o avere estimată la 21-22 de milioane de euro, clasându-se astfel pe locul 279 în topul „300 cei mai bogaţi români“ realizat de „Capital“.

Vlad Alexandru Cristescu este acţionarul majoritar al firmei Libri Events, cu obiect de activitate „activităţi generale de curăţenie interioară a clădirilor“. Până în 2014, firma avea ca obiect de activitate „activităţi ale bazelor sportive“, informează adevarul.ro

Potrivit „Capital“, firma a câştigat milioane de euro dintr-un contract de prestare a serviciilor de curăţenie pentru Metrorex şi din alte contracte cu alte instituţii. În 2014, firma, care a stârnit câteva controverse în presă, fiind asociată chiar cu numele lui Liviu Dragnea, a cîştigat un contract de 9 milioane de euro cu Metrorex, pentru servicii de curăţenie timp de patru ani.

Contractul a fost pierdut de cei de la Romprest, iar noul câştigător s-a asociat, pentru a face curăţenie la metrou, cu firma Supercom.

În 2010, firma, care atunci avea ca obiect de activitate “activităţi ale bazelor sportive”, înregistra o cifră de afaceri de 1,34 milioane de lei şi un profit de 90.500 de lei, rezultate obţinute cu 9 angajaţi. În 2015 însă, firma, al cărei obiect de activitate este acum “activităţi generale de curăţenie interioară a clădirilor”, înregistra o cifră de afaceri de 126 de milioane de lei şi un profit de 13,2 milioane de lei, obţinuţi cu 401 angajaţi.