Orașul din România care îmbogățește Bucureștiul. Și poluați și cu banii luați! Pe ei cine ii salvează?

(Last Updated On: October 29, 2016)

Zilele trecute a fost amplasat de UDMR în Cluj un banner “Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”. Prilej pentru „naționaliști” să spună, din nou, că ungurii vor să fure Ardealul iar Ponta să zică, fără să clipească, Iohannis are un plan de dezmembrare a României.
Cei din București au sărit în sus și au spus că ei oricum produc mai mulți bani și că acest mesaj este unul prostesc. Dar cum fac ei acești bani? Simplu. Toate marile companii din țară trebuie să-și deschidă sediul principal la București. Asta înseamnă că cele mai multe taxe (venituri pentru buget) sunt plătite la București și nu în localitățile unde se desfășoară producția.

Să luamă cazul Sebeșului. Un oraș din România care se laudă cu șomaj aproape de zero și cu multe companii care au deschis fabrici aici. Tragedia lor este că taxele plătite de companii se duc la București și nu la bugetul local.

14697002_330935950607282_410747459_n

sebesinfo.ro: „Normal ar fi ca toată această prosperitate economică să se regăsească şi în bugetul oraşului Sebeş, în infrastructura şi zestrea lui edilitară, într-un cuvânt într-o civilizaţie înfloritoare, tot de top, cum sunt şi întreprinderile de aici. Din păcate, lucrurile nu stau tocmai aşa. Ba, dimpotrivă, municipiul Sebeş are un buget anual extrem de subţire, de circa 12 milioane de euro, în condiţiile în care numai profitul unei singure firme din Sebeş se apropie, anual, de circa 500 de milioane de euro!

Marile firme din Sebeş nu contribuie însă la bugetul oraşului Sebeş, ci, ca mari contribuabili, ele aparţin de ANAF Bucureşti, mai precis de un departament, un fel de agenţie într-o agenţie, cel al marilor contribuabili. Aici varsă lună de lună, toate impozitele, marile companii din Sebeş pe care le-am enunţat la începutul acestor rânduri. Şi sunt sume imense, de ordinul sutelor de milioane de euro lunar, bani care se duc pe apa sâmbetei, adică a Dâmboviţei, unde sunt tocate pentru întreţinerea celui mai umflat Parlament din Europa”.

Cu alte cuvinte, cei din Sebeș au fost de acord să deschidă la ei în localitate una din cele mai poluante fabrici din România, Kronospan (la fel ca cei de la Brașov) dar taxele se duc la București. Ce fac cei de la București cu banii? De exemplu, plătesc datoriile la apa caldă și căldură făcute de locuitorii  din Capitală.

Și poluați și cu banii luați!

Sunt cei din Sebeș, care vor ca banii să rămână la ei dacă tot filtrează cu proprii plămâni agenții poluanți, niște extremiști care vor să fugă cu Ardealul la Unguri? Fac ei parte dintr-o ocultă mondială care vrea să destrame România?