O școală de la țară un model în România. „Degeaba ai drumuri asfaltate, dacă pe acestea circulă oameni needucaţi.”

(Last Updated On: October 31, 2016)

Școala din comuna Peștera, din județul Constanța, a devenit un model în întreaga țară. În urmă cu opt ani, şcoala din comună nu ieşea cu nimic în evidenţă. Acum, după ce primăria şi consiliul local au investit în educaţie, unitatea de învăţământ este un exemplu de urmat.

Fiecare sală de clasă are mobilier nou, scaune din piele, table moderne, proiector, calculator conectat la internet şi aer condiţionat, scrie digi24.ro

Nu doar autorităţile locale au făcut din educaţie o prioritate. Diverşi oameni de afaceri investesc în elevi. Pentru că ei sunt viitorul, susţin antreprenorii cu viziune.

Petre Marius Liviu, primar Peștera (fostul director al scolii): „Degeaba ai drumuri asfaltate, dacă pe acestea circulă oameni needucaţi.”

Petre Marius Liviu, primar Peștera: „Este o investiţie care merită pentru, deşi rezultatele în educaţie nu apar imediat, sunt rezultate pe termen mediu şi pe termen lung.

Luminița Ivan, învățătoare: „În momentul în care eu am absolvit colegiul se lucra în sistem simultan. Chiar dublu-simultan, erau toate patru clase în acelaşi timp, într-o sală de clasă (…)”

Magdalena Maria Boldașu, directoarea școlii din Peștera: „Dacă acum 8-9 ani de zile elevii Şcolii Peştera nu veneau în număr maxim la şcoală, adică înregistram abandon, acum putem să ne lăudam cu faptul că nu avem abandon şcolar.”

Vezi video aici:

Aproximativ 500 de elevi şi 40 de cadre didactice au reuşit să atragă atenţia asupra lor. Dacă în urmă cu opt ani, cei mai mulţi copii abandonau şcoala după terminarea gimnaziului, acum, cei mai mulţi vor să se înscrie la facultate. Şi au planuri mari, după ce se vor întoarce de la studii. Vor să facă din Peştera un model pentru alte comune.