Trandafirii din România miros până în China! Vezi cum i-au ”amețit” românii cu sirop și dulceață de trandafiri

(Last Updated On: August 23, 2016)

Doi români, Vasilica și Ciprian, au început să cultive trandafiri pe terenul lor de la Curtea, Timiș, în urmă cu doi ani, iar acum „mirosul” trandafirilor lor a ajuns și până în China.

”Avem su­fi­cient pământ şi în urmă cu vreo doi ani ne-am gândit să fa­cem şi altceva decât să cul­ti­văm doar grâu şi po­rumb. Aşa ne-a venit ideea cu trandafirii. Am găsit pe ci­neva la Braşov şi am luat într-o primă fază 300 de butași, după care am mai luat alţi 300. Ne oferea şi desfacerea şi din ce ştim, dulceţurile şi si­ropurile pe care le producea erau ex­por­tate chiar şi în Chi­na”, a declarat Ciprian Grecu, citat de libertatea.ro

trandafiri-curtea

Pentru a avea grijă de plantația de 2.000 de hectare e nevoie de multă muncă, mai ales că trandafirii trebuie săpați și udați foarte des.

”E de lu­cru, pentru că recoltăm pe­ta­lele zilnic. Încep să în­flo­rească din luna mai şi până toamna târziu. Fac în per­ma­nenţă flori. Apoi, trebuie şi trataţi împotriva insec­te­lor, însă tot ce folosim este bio. Îi stropim cu macerat de urzică şi ardei iute. Le dăm putere cu gunoi de grajd. Petalele culese tre­bu­ie lăsate o perioadă în­de­lun­gată la uscat, se opresc şi apoi se macină. Facem si­ro­puri şi dulceţuri, dar şi cea­iuri”, a declarat şi Va­si­li­ca.

trandafiri-curtea-1

Din fericire, românii nu se dau înapoi de la muncă și vor chiar să își mărească plantația la peste 2.000 de butași, apoi să achiziționeze utilajele necesare pentru a extrage și esență pentru parfumuri.