„Mai importanta decat campania pentru Cumințenia Pământului îmi pare acum o zi de doliu național pentru românii morți în cutremurul din Italia”. Crezi că ar trebui decretată zi de doliu în România?

11 romani au murit, 6 au fost raniti iar 4 sunt dati disparuti în urma cutremurului din Italia. În semn de respect pentru aceștia ar trebui să fie decretat doliu național în România, ca în Italia sau ei nu mai fac parte din România?

Pe Facebook,„Mai importanta decat campania pentru Cumințenia Pământului îmi pare acum o zi de doliu național pentru românii morți în cutremurul din Italia”. Crezi că ar trebui decretată zi de doliu în România? 1Lucian Mindruta a propus: „Mai importanta decat campania pentru Cumintenia Pamantului imi pare acum o zi de doliu national pentru romanii morti in cutremurul din Italia.
Ar arata solidaritate cu Diaspora – ba mai mult de atat, ar arata ca Romania cea Veche intelege si simte la fel ca Romania cea Noua.

14171939_296892877344923_1453741876_n

Pentru ca, da, avem deja inca o patrie. Lumea. Si in acelasi timp ne straduim sa ramanem un singur popor.
Tocmai de aceea e important sa aratam ca simtim impreuna si bucurii si dureri.
Domnule Ciolos, diaspora e Regina adevarata a Romaniei.

Ea sufera acum – haideti sa-i aducem putina alinare, impreuna!”

Dacian Ciolos a convocat luni o sedinta extraordinara de Guvern care va avea pe agenda si o analiza a masurilor de sprijin pentru romanii raniti si afectati de cutremurul din Italia, precum si pentru familiile acestora, informează stirileprotv.ro.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in sedinta de luni, la cererea sefului Executivului, ministerele Muncii si de Externe vor prezenta masurile de sprijin pe care Cabinetul Ciolos le va putea acorda diferitelor categorii de cetateni romani, victime ale acestui cutremur, si familiilor acestora.

“Vesti triste primim in continuare din Italia, atat cu privire la conationali ai nostri, cat si la cetateni italieni. Dupa teribilul seism, am aflat cu profund regret ca 11 romani si-au pierdut viata si mai multi sunt raniti sau dati disparuti.

Sunt alaturi de familiile celor care au pierdut pe cineva drag si le transmit intreaga mea solidaritate si compasiune. Ma gandesc, de asemenea, la cei raniti si la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur.

Le doresc sanatate si puterea sa depaseasca aceasta incercare. Ii asigur ca Guvernul le va fi alaturi pentru a-i ajuta sa treaca peste aceasta tragedie”, este mesajul premierului Dacian Ciolos.