FELICITĂRI! A cincea medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio. Dacă lua aur primean un bonus fabulos: un cal arab, 10 kg de aur şi un Mercedes.

(Last Updated On: August 21, 2016)

România a a mai câștigat o medalie astăzi la Jocurile Olimpice. Albert Saritov, de origine cecenă care luptă pentru România, a luat bronzul la lupte libere, la categoria 97 de kg, a cincea pentru România la JO de la Rio.

El l-a învins în meciul decisiv pe georgianul Elizbar Odikadze, potrivit Agerpres. Saritov (31 ani), naturalizat anul acesta, s-a impus cu scorul de 10-0 la puncte tehnice (4-0 la puncte de clasificare).

57b9e10c682ccf7d7114eedd

“Băiatul e cecen şi ar fi trebuit să concureze pentru Rusia la Rio, numai că antrenorul lotului rus, Dzhambulat Tedeev, are şi el preferinţele şi simpatiile lui. Oricum, la ruşi, la nivelul ăsta, valorile sunt foarte apropiate. Saritov şi-a dat seama că n-o să fie selecţionat în lotul de lupte al Rusiei pentru Rio şi a acceptat să concureze pentru România. N-a fost însă uşor să-l convingem. Am ajuns cu Guidea până la preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, care a intervenit personal pe lângă Saritov.

Kadârov i-a explicat că indiferent pentru ce ţară concurează, o medalie la Rio va reprezenta un extraordinar câştig de imagine pentru ţara respectivă, România în cazul nostru, pentru el ca sportiv şi, nu în ultimul rând, pentru Cecenia, ţara sa de baştină. Şi Kadyrov i-a făcut şi o promisiune lui Saritov. Asta o ştiu de la băiat şi de la Guidea. I-a promis că dacă ia titlul olimpic îi dă un Mercedes S-Klasse, un cal arab şi 10 kilograme de aur!”, a spus Răzvan Pârcălab.

România mai are încă patru medalii la JO; aur prin echipa feminină de spadă; argint prin Horia Tecău şi Florin Mergea; bronz prin echipajul de 8+1 la canotaj şi Gabriel Sâncrăian la haltere.