Turiștii din Harghita au fost cuceriți de excursiile cu o căruță cu coviltir. Cât costă să petreci o noapte în ea

(Last Updated On: August 23, 2016)

Caruta cu coviltir este deocamdata doar un prototip, dar i-a cucerit deja pe cei care s-au plimbat cu ea pe ulitele satului Lazaresti din Harghita.

Proprietarul carutei vrea sa reintroduca acest mijloc traditional de transport, care ofera si conditii foarte bune de cazare. Desi e construita in stil traditional, caruta cu coviltir ofera toate dotarile unei rulote moderne. In ea pot dormi confortabil patru persoane, exista o bucatarie destul de bine dotata si foarte multe spatii de depozitare, scrie stirileprotv.ro

Prototipul a costat cateva mii de euro dar proprietarul spera ca pretul sa scada odata ce ideea va prinde si vor exista mai multe comenzi pentru aceste cabanute pe patru roti.

Familia Portik din Miercurea Ciuc a fost printre primele care au incercat senzatiile oferite de caruta cu coviltir. Iar experienta i-a fascinat.

Ferenc si Claudia Portik, turisti: “E o experienta unica chiar si pentru noi, nu numai pentru copii, e ceva nou si putem sa spunem chiar spectaculos. Am fost mai aproape de natura si cred ca asta a fost cel mai spectaculos si cred ca e bine sa traim macar odata o astfel de experienta.”

O noapte de cazare in caruta cu coviltir costa in jur de 150 de lei, iar cei care doresc o tura de o zi intreaga cu toate mesele incluse vor plati in jur de 100 de euro.

Foarte utila pentru turistii care doresc sa-si planifice o vacanta in zona Tusnad este o aplicatia gratuita pentru telefon, numita Tinutul Vulcanilor. Cuprinde toate locurile de cazare din zona, dar si retete, atractii turistice si evenimente captivante.