Unul dintre cei mai bogați oameni din România, donație fabuloasă pentru o Universitate: “Mâine pun 50 de milioane de euro pe masă!”

Unul dintre cei mai bogați oameni din România, Ion Țiriac spune că este pregătit să facă un mare gest filantropic. El vrea să doneze 50 de milioane de euro pentru modernizarea Universității Naționale de Educație Fizică și Sport.

“Domnule vicepremier (n.r. Vasile Dîncu), eu mâine dimineață pun 50 de milioane de euro pe masă, dați și dumneavoastră 50 de milioane să începem ceea ce înseamnă marketing sportiv, să facem facultatea aia să nu mai continue în grajd.

748096-tiria

E facultatea mea de cultură fizica și sport, ea m-a ajutat mult, iar acum funcționează în niște grajduri și nu putem să avansăm deloc. Nu o duc nici la Monte Carlo, nicăieri, o las aici pentru viitorii sportivi”, a spus Țiriac, citat dgsp.ro.

De asemenea, Țiriac i-a cerut lui Vasile Dîncu să ofere primarului Capitalei banii necesari pentru finalizarea Sălii Polivalente din București: “Domnule vicepremier, vă rog frumos, dați-i doamnei Firea vreo 100 de milioane să ieșim și noi din anonimat”.