Șah: Felicitări! Un român a devenit cel mai tânăr mare maestru internațional din lume

Garry Kasparov din România! Cresc și la noi generații de care ne vom mândri la nivel mondial. Incredibil, la doar 14 ani tânărul Bogdan Daniel Deac este cel mai tânăr maestru jucător de șah cu renume internațional.

Deține o serie de câștiguri la Festivaluri internaționale de șah. Să ținem pumnii cu toții pentru el la cea mai importantă competiție de șah, care va avea loc în această toamnă în Azerbaidjan.

Bogdan Daniel Deac, din Râmnicu Vâlcea, a obținut a treia normă în cadrul Festivalul internațional de șah de la Zalakaros (Ungaria). La această competiție, aflată la ediția cu numărul 35, Bogdan Deac a reușit să obțină 6 puncte într-un turneu puternic unde media Elo a fost de 2.406 puncte, informează digi24.ro

sah

Competiția a fost câștigată de marele maestru sârb Ivan Ivanisevic. Pe locul doi s-a clasat Levente Vajda, reprezentantul României.

Primele două norme au fost obținute de Bogdan Deac la Zalakaros, în 2015, și Graz Open, în Austria, în februarie 2016.

În palmaresul lui Bogdan Deac mai figurează și titlul de cel mai tânăr maestru internațional din lume, câștigat în 2014, la vârsta de 12 ani 10 luni și 15 zile.

Bogdan Deac are dublă legitimare la Clubul Sportiv Universitar Ploiești și la Șah Club Râmnicu Vâlcea.