Pedeapsă RECORD în România. 15 ani pentru corupție. Vezi cine este fericitul câștigător și transmite-i un mesaj

La 4 ani de la evenimentele turbulente de la Referendum când baronii PSD, PNL și PDL vroiau să preia puterea totală justiția a dat o sentință record pentru corupție. Băsescu a trecut în tabăra anti-DNA, Crin Antonescu a dispărut din viața politică, Victor Ponta a fost declarat, în sfârșit, plagiator, Voiculescu a primit 10 ani de pușcărie, Sorin Ovidiu a primit și el 6 luni.

Iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul perdelelor forestiere. Să fie bine primit!

646x404

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează evz.ro. Avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că pedeapsa este uriașă și că „acesta nu a fost un proces, ci pseudojustiție”

“Aplică pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare, pe care o sporeşte cu trei ani închisoare, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 15 ani închisoare”, a scris judecătoarea Anamaria Trancă în minuta deciziei.

În sarcina sarcina lui Nicuşor Constantinescu s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Fostul şef al CJ Constanţa este acuzat de procurori că a cumpărat mii de pomi, care fie au fost plantaţi în curţile unor persoane, fie au ajuns să fie mâncaţi de animale sau defrişaţi.

Procurorii îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, în perioada 14 mai – 11 septembrie 2012, a făcut plăţi nelegale de peste 1,2 milioane de lei către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri Constanţa, în cadrul proiectului “Caravana estivală a judeţului Constanţa”.

„În 2012, comunei Ciobanu i-au fost livraţi, de către Consiliul Judeţean Constanţa, 1.500 de pomi fructiferi, care au fost plantaţi în curtea şcolii din localitate, precum şi 25.000 de puieţi de salcâm. Dintre aceştia din urmă, aproximativ 14.000 de bucăţi au fost încredinţaţi unor persoane fizice, care i-au plantat pe terenurile lor, iar restul au fost plantaţi pe drumul dintre Hârşova şi comuna Ciobanu. Aceştia din urmă au fost mâncaţi de animale sau au fost defrişaţi în toamna anului 2012, împreună cu ceilalţi copaci de pe marginea drumului”, au mai scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Avocatul Marius Mocanu, care îl apără pe Nicuşor Constantinescu, a declarat, pentru EVZ, că va face apel la decizia de condamnare la 15 ani de închisoare a clientului său.

„O să facem apel, pedeapsa este uriaşă, ceea ce se întâmplă în cazul domnului Nicuşor Constantinescu nu este un proces, este PSEUDOJUSTIŢIE. Condamnarea clientului meu este un ordin executat de instanţă, fără nicio legătură cu probele din dosar”, şi-a arătat Marius Mocanu indignarea.
Nicuşor Constantinescu este judecat în şase dosare, cele mai multe pentru abuz în serviciu, deschise de procurorii DNA. În dosarul subfinanţării Centru Militar Zonal Constanţa a fost condamnat, definitiv, la 6 ani de închisoare cu executare iar în dosarul în care este judecat pentru refuzul de a emite autorizaţii de construire pentru instalaţii eoliene a primit şase ani de închisoare, în primă instanţă, la Tribunalul Constanţa. Altre trei dosare sunt în diferite stadii de judecată, la Bucureşti şi Constanţa.