Nu în România, în Irlanda de Nord. Un preot român muncește la curățenie ca să își completeze veniturile. Părintele Clepea: „Munca trebuie făcută cu inima”

Un preot ortodox de la o mică parohie din localitatea Ballymena, comitatul Antrim, din Irlanda de Nord, muncește câteva ore pe zi la curățenie, pentru a-și completa veniturile.

Părintele Cornelius Clepea păstorește o comunitate de circa 20 de persoane. Cum contribuția acestora este prea mică, preotul român nu s-a sfiit să se apuce de muncă, scrie ziarulromanesc.net

La sfârșit de săptămână, părintele Clepea slujește pentru micuța comunitate de români. El spune că nu este singurul preot ortodox din Marea Britanie care au un al doilea loc de muncă. „Lumea se schimbă”, a spus el.

curatenie

În opinia mea, o slujbă trebuie să fie făcută cu inima și cu plăcere, pentru că dacă nu, orice loc de muncă devine foarte, foarte dificil”, a spus preotul ortodox. „Eu am înțeles că trebuie să iubesc tot ceea ce fac – și eu asta fac”, a adăugat el.

Slujbele le ține în Biserica Catolică din Ballymena. Deși cultele ortodox și catolic sunt diferite, părintelui Clepea i se permite săoficieze în biserica din centrul orașului Ballymena. Preotul paroh de la Biserica Tuturor Sfinților din Ballymena, Patrick Delargy, a declarat că părintele Clepea este “un exemplu veritabil al unui preot muncitor”.

biserica-balyamena

“Cornelius a studiat la un nivel foarte înalt, dar a ales să vină aici pentru a lucra la Ballymena, printre oamenii săi, printre români”, a spus părintele Delargy.

“El are acum un loc de muncă foarte, foarte diferit de ceea ce a făcut înainte și cred că este o persoană remarcabilă, din acest punct de vedere”, a continuat clericul irlandez.