Hai România! Echipa națională de handbal feminin s-a calificat în finala Campionatului Mondial sub 18 ani. Meciul se joacă duminică

Echipa națională de handbal feminin sub 18 ani s-a calificat în finala Campionatului Mondial după ce a învins în semifinale echipa Muntenegrului, scor 28-25. Tricolorele vor da piept cu Germania în ultimul act al competiției.

Meciul va avea loc duminică la Ohrid, începând cu ora 18:00. Este prima finală mondială la sporturi de echipă pentru România în ultimii 9 ani.

romania-bucurie

Tricolorele s-au calificat în urma unei partide spectaculoase, jucate cu sufletul la gură, cu un nivel tehnico-tactic foarte ridicat. Debutul de partidă le-a aparţinut, reuşind să se desprindă după numai 6 minute la 5-1, motiv pentru fosta câştigătoare de Champions League, Maja Savic, să ceară time-out, scrie prosport.ro

Chiar dacă au avut un start lansat, echipa pregătită de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma nu s-a eliberat complet de emoţii, sentimentele, normale pentru nişte jucătoare de 17-18 ani, fiind resimţite în desfăşurarea ulterioară a partidei. România a părut echipa mai solidă, mai matură în exprimare, dar a ratat câteva situaţii din poziţii ideale, pe care în alte meciuri nu le-a irosit. Muntenegru a revenit astfel în joc, a restabilit egalitatea şi a intrat chiar în avantaj la pauză, scor 13-12.

Rezultatul după primele 30 de minute nu a fost acceptat sub nicio formă de tricolore, care n-au zăbovit prea mult la vestiare în timpul pauzei şi au revenit mai devreme pe teren pentru a reface ordinea pe tabela de marcaj. Laslo şi Bazaliu şi-au ridicat nivelul de joc în partea secundă, au luat meciul pe cont propriu şi au aruncat la foc continuu mingi spre poarta adversă.

În 10 rânduri, din acţiune, mingile expediate de cele două jucătoare şi-au atins ţinta. România a avut controlul permanent în repriza a doua, graţie şi unui portar într-o formă incredibilă, Mădălina Ion (16 intervenţii), Muntenegru fiind preocupată în primul rând să nu scape total jocul din mâna. Rezultatul mai strâns a fost ţinut de portarul Nenezic, care a şi parat două aruncări de la 7 metri.

Echilibrul s-a rupt însă în ultimele 5 minute, când trupa lui Roşca şi Kozma s-a desprins din nou la 3 goluri. Tricolorele n-au mai avut răbdare şi au început să sărbătorească accederea în marea finală de duminică la 27-24, când mai erau de joc aproximativ 35 de secunde.

romania-bucurie-2

România s-a calificat după ce s-a impus cu 28-25, ajungând în premieră într-o finală de Campionat Mondial la junioare. Generaţia Bazaliu şi Laslo au depăşit deja echipele din care au făcut parte Neagu şi Perianu, semn că handbalul feminin are de unde să aleagă pe viitor şi să renască la cel mai înalt nivel. În ultimul act de la Ohrid (Macedonia), naţionala ţării noastre va înfrunta Germania.