FELICITĂRI! Eleva-mamă din Vaslui, după ce a luat 9,96 la Bacalaureat, a intrat printre primii la o facultate de elită din România

Maria Elisa Pălimaru a mai reușit o performanță după ce a luat Bacul cu a treia notă din județil Vaslui. Ea a fost admisă la buget la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Reamintim că ea născuse cu câteva luni înainte de Bac.

Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a treia pe judeţ la Bacalaureat, iar în ciuda unei concurențe acerbe, tânăra a reușit să intre la buget la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, clasându-se pe locul 16 din 706 candidaţi, cu media 9,38, potrivit Mediafax și preluat de b1.ro.

5786b6af682ccf4a792b89b6

„Nu mă aşteptam la un rezultat atât de bun, având în vedere că m-am decis târziu să dau admitere la Drept şi am avut la dispoziţie doar o săptămână să învăţ. Alegerea Facultăţii de Drept am făcut-o în ultimul moment, dar nu am renunţat la pasiunea mea, istoria, deocamdată e în standby. Am decis să studiez dreptul, pentru că mă avantajează mai mult, pentru planurile mele de viitor”, a declarat Maria Elisa Pălimaru.

Mai mult, tânăra a fost premiată recent la Piatra Neamţ, de organizaţia “Neamunit”, a finalul Şcolii de Vară a profesorilor de istorie din România, care s-a desfăşurat la Agapia.

Maria a primit o diplomă pentru “străduinţa de care a dat dovadă şi pentru performanţa obţinută la examenul de Bacalaureat”, precum şi un ajutor financiar.

Tânăra a absolvit ştiinţe sociale, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. La examenul de Bacalaureat a obţinut 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a doua pe liceu şi a treia la nivelul judeţului.