„Ce-o fi aceasta combinatie de pepene galben cu coaja verde? Pe vremea mea mancarea putea fi deosebita

Pentru că unii dintre noi suntem tineri și ne minunăm de lucruri pe care nu le-am mai văzut am rămas uimiți de acest pepene distribuit pe Facebook. Cu coajă verde și miez galben.

Pe Facebook, „Ce-o fi aceasta combinatie de pepene galben cu coaja verde? Pe vremea mea mancarea putea fi deosebita 1Cătălin Striblea a scris:  Ce-o fi aceasta combinatie de pepene galben cu coaja verde? Pe vremea mea mancarea putea fi deosebita. Adica stiai deodata ce este fiecare. Domnul Muntele, la Obor aveti asa ceva?

13872373_279705659063645_1682070713_n

Pe siteul dintre-noutati.blogspot.ro găsim o descriere: „Despre acest fruct nu se știu prea multe. E cam neobișnuit pentru cei mai tineri, destul de cunoscut de către cei mai bătrâni.  Ei bine, și la noi a venit sezonul pepenilor. Astfel, am avut surpriza să găsesc acest tip de pepene.

Pe timpul părinților mei se găseau mai des astfel de pepeni în România (ca de altfel se cultivau și cartofi mov, acum s-a pierdut sămânța românească), cultivându-se prin Arad. Erau la noroc, puteai să nimerești unul galben sau nu.

Ciprian MunteleCiprian MunteleFac şi eu ca necredincioşii de pe internet. E fotoşop, dom’le, n-are cum. 
Ce e drăguț e că malformații de-astea încă se vând în piețele alimentare. În ritmul ăsta o să le luăm de la magazinele de bricolaj.
Christian CostacheChristian CostachePoti găsi si mov . Pe vremea copilăriei erau si alte culori . In zona Pogoanele -Padina
Emil CalinescuEmil CalinescuEu auzisem cand eram mic de asa numita “lubenita cu miez galben”. Era lubenita, avea gust de lubenita, doar culoarea miezului era diferita. Ai mei inca se mira de ce nu se mai gaseste asa ceva prin piete. Sincer, nu stiu exact cum arata, nu-mi mai amintesc. Dar stiu sigur ca exista.
Beni GoaceBeni Goace Mie mi-e frică de momentul istoric în care vei deschide acasă un pepene d-ăsta și înăuntru dai peste parizer Gostat. Sau peste un set de chiloți lycra, de mai creezi naibii și probleme în cuplu.