(Video) Peștera cu cristale din România. Cristalele cresc în toate direcţiile, precum firele de păr

Vă plac aventurile sau sunteți amator de senzații tari? Peștera de cristale Farcu este o destinație potrivită pentru dumneavoastră, unde veți trăi experiențe subpământești.

O călătorie în împărăția subterană care vă va induce într-o realitate uimitoare. Această peșteră unică deschizând un peisaj underground cu roci vechi, formațiunile de corali crescute din cristale, vă vor schimba percepția despre peșteri, mai ales că aici, pe lângă toate, vizitatorul se va putea plimba cu trenulețul, astfel creând impresia unei adevărate călătorii prin universul interior al pământului.

Farcu-IMG_2342-730x350

Peştera Farcu este situată în bazinul superior al văii Roşia, din localitatea omonimă, aflată în judeţul Bihor. Cândva o zonă minieră, dealul Farcu este un platou carstic cu numeroase doline de mari dimensiuni şi lapiezuri parţial acoperite de sol. Accesul în zonă se realizează pe drumul comunal, recent modernizat, ce porneşte din centrul comunei Roşia spre cătunul Poniţa.

Peştera de cristale Farcu are o lungime de 250 de metri. Aici pot fi văzute libelule din cristale transparente şi cristalite crescute ca formaţiuni de corali. Cristalele care se întâlnesc cresc în toate direcţiile, precum firele de păr.

Peştera a fost descoperită întâmplător în anul 1987 de către un miner, în timpul unor lucrări la o galerie a Minei Fârcu.Farcu-IMG_4015

Acest loc este singurul din România unde şi turiştii care nu au pregătire speologică pot vedea delicatele cristale de calcit. Cei care au ajuns aici sunt de acord că frumuseea acestor delicate structuri îţi taie răsuflarea.

 

Tarife: 15 lei adulţi, copii, între 5 şi 14 ani, 10 lei. Grupurile organizate, de minim 10 persoane, beneficiază de tarife reduse: 10 lei/adult si 7 lei/copil.
Orar: zilnic, 10.00 – 18.00, de la 1 octombrie – 1 martie,
10.00 – 19.00, de la 1 aprilie – 1 iunie,
10.00 – 20.00, de la 1 iulie – 30 septembrie.
Vezi aiic Video:
Ghidajul este asigurat de custozii peşterii.