Ziua Barbatului stabilita prin lege in România. Este nevoie de asa ceva?

(Last Updated On: February 4, 2016)

Camera Deputaților a aprobat ieri prin lege Ziua femeii, 8 martie, și  Ziua bărbatului, 19 noiembrie pentru elimnarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.
Sărbătorirea zilei femeii și a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăți relațiile dintre sexe, de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și prezentarea unor modele de urmat, se arată în raportul de aprobare a legii.

Potrivit documentului, Ziua femeii nu trebuie confundată cu ziua mamei, iar Ziua bărbatului cu cea a tatălui.
Deputatul liberal Mircea Dolha a precizat că l-a frapat faptul că inițiatorii proiectului sunt bărbați și nu femei, prin urmare unii colegi senatori s-au simțit discriminați că nu au o lege a bărbatului în România.

“PNL va vota această propunere, pentru că PNL crede în familie și crede că relațiile dintre soț și soție pot fi mai bune și prin această dată de 19 noiembrie — ziua bărbatului, începutul iernii, și 8 martie, început de primăvară, ziua femeii”, a menționat Dolha citat de agerpres.ro.

[ads2]

Deputatul UDMR Molnar Szolt a spus, la rândul său, că această lege dă posibilitatea tuturor celor interesați să aibă o zi în care să atragă atenția asupra problemelor care îi afectează.

“În cultura modernă se face referire și se atrage atenția de foarte multe ori asupra unor probleme specifice ale bărbaților, asupra unor boli specifice ale bărbaților și, mai nou, vorbim și despre unele probleme la locul de muncă, despre unele profesii care devin feminizate și eu consider că ziua de 19 noiembrie va fi un moment prielnic să discutăm despre aceste subiecte, de aceea grupul UDMR va susține inițiativa”, a arătat Molnar Szolt.