(Last Updated On: August 31, 2015)

Vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Adam Sambrook, e căsătorit cu o româncă şi vorbeşte la superlativ despre Cluj şi Transilvania. Recunoaşte că este de acord cu Prinţului Charles când vine vorba de regiunea aceasta şi nu ratează niciodată o vizită în grădina socrilor atunci când se află în oraşul de pe Someş.

“Am venit la Cluj din două motive, în primul rând pentru că soția mea este de aici și am venit în vizită; am o legătură foarte strânsă cu Clujul, care e un oraș foarte frumos”, a declarat vice-ambasadorul Marii Britanii pentru Vocea Transilvaniei.

Adam Sambrook a făcut referire și la declarația Prințului Charles, care consideră că Transilvania este “cheia salvării planetei”, deoarece aici agricultura traditională este încă vie și oamenii sunt conectați la natură.

“În această dimineață am mâncat roșii din grădina soacrei mele și trebuie să spun că prințul Charles are dreptate”, a explicat zâmbind vice-ambasadorul.

foto: romaniaregional.ro
foto: romaniaregional.ro

Printul Charles sustine ca “vechile tipare de viata” din Transilvania ar trebui pastrate, dand exemplul cositului fanului si al oamenilor care au una sau doua vaci.

“Micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru mentinerea sigurantei alimentare. Nu poate fi totul facut de catre corporatii gigantice. Unele dintre ele incearca, insa multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultura sau comunitatile rurale”, mai spune fiul reginei Elisabeta a II-a.

Cât despre problema românilor recent arestați pentru trafic de refugiați, vice-ambasadorul a sugerat faptul că aceste cazuri nu reflectă imaginea majorității românilor.

„Nu pot să comentez pe un caz judiciar, dar este un subiect personal pentru mine prin prisma soției mele, care a fost cu mine și a lucrat în Marea Britanie. Îmi amintesc mereu ce a spus primul ministru Cameron despre români, și anume faptul că majoritatea celor care se află în Marea Britanie își plătesc taxele, muncesc din greu și sunt apreciați de angajatorii lor”, a mai precizat vice-ambasadorul.